Биологични константи
Обоняние
Повърхност на обонятелната зона
- 2,7 cm2
Диапазон на молекулните тегла на миризливиъте вещества: 26 - 300
Оптимална температура за обонятелна рецепция
- 26 - 30 оС
Латентен период на обонятелната рецепция
- 0,2 - 0,3 s
Вещество | mg/l |
---|---|
Меркаптан | 4х10-8 до 4х10-10 |
Естествен мускус | 1х10-2 до 7х10-6 |
Скатол | 4х10-10 |
Синтетичен мускус | 5х10-6 до 5х10-9 |
Ванилин | 5х10-4 до 2х10-16 |
Фенол | 4х10-3 до 12х10-4 |
Покана
Ако сте медицински, здравен или сроден специалист и бихте желали да допринесете за подобряване качеството на тази публикация – да предложите свой собствен авторски текст, фотография или видео, или просто да ни посочите грешка от едно или друго естество, която може да сме допуснали при подготовката на материала, заповядайте!